יום חמישי, 15 בפברואר 2018

"יקב היוצר " יינות מעוררים השראה

את היינות של "יקב היוצר" ש "זכינו" לטעום בערב מקסים במיוחד ב-deca אני לא אשכח במהרה ולו בגלל יין הקינוח המושלם וקרל לואיס..איך זה קשור ? אני כבר מספרת לכם



אז כמו שאמרתי התכנסנו ב deca להכיר את היינות של יקב היוצר,  ואז הכרנו את הראל ברקאי מנכ"ל היקב  שסיפר לנו על 2 יקבים של משפחת שור, הלא הם יקב ארזא ויקב היוצר, היום אנחנו כדי לדבר להכיר לטעום את היינות של יקב היוצר. נעבור מסע מהתירוש ועד היינות ברמה הגבוהה ביותר.
אז קודם כל חולמים אומר הראל, אחכ עובדים על חומר הגלם, כרמים, חומר הגלם דורש תכנון,זנים של ענבים,יינות ברמות שונות,הכל החל לפני עשור אבל יקב היוצר נולד לפני שנתיים ומה שהוא הספיק מאז..


הראל פותח עם סרטון של "קרל לואיס" רץ במירוץ שליחים, מתברר שקרל לואיס הוא ההשראה של הראל, הוא דמות מופת מסביר הראל,הוא מחייך במהלך הריצה וגם אחריה, הוא אחד הספורטאים הכי נקיים בעולם האתלטיקה מתלהב הראל, ואנחנו כבר עושים את הקישור ליין.


הראל מספר על אספקטים מעולם האמנות המתחברים ליין, הרצון והמסר הזה שהיין יתן השראה למי שלוגם אותו.
וכאן נכנס פיליפ ליכטנשטיין המכונה גאון על ידי הראל, והוא היוצר שעומד מאחורי היין.
אם רוצים יין טוב כדאי להתחיל מהנטיעה, זהו תפקידו של היינן ללוות את תהליך היצירה משלב הנטיעה לבציר, תהליך התרכובות שבפנים, היין שבבקבוק וזו רבותיי יצירת אמנות!



הסלוגן "יין מעורר השראה" מלווה את היין בכל תהליך השיווק, בחירת בקבוק שונה שאין לאף אחד,מותניים לבקבוק, ובחירת השמות: לגאטו, ליריקה,וירטואוזו.
אגב, לגאטו בצרפתית זה "היוצר" 
לגאטו זוכה להשקה עולמית, פעולות השיווק סביבו מנקודת מבט אמנותית.




אז איפה נמצאים הכרמים של יקב היוצר ?
מגוון רחב  של זנים מהגליל בצפון ועד הנגב בדרום, חשיבה ארוכת טווח ביקב שהחלה לפני עשור-חשיבות הנטיעה באזורים שונים, הקברנה בצפון ובדרום, המרלו בצפון, באזור מישור החוף הצפוני  ובירושלים.


מה עם לפרוץ החוצה?
הראל אומר : ארה"ב! אנחנו שמים את יהבנו על ארה"ב, כרגע נמצא הבעלים של יקב היוצר עם פיליפ היינן בארה"ב.
יש ליקב היוצר מפיץ אסטרטגי בארה"ב מעיד הראל, וממש  עכשיו נערכת סדנת טעימות באחת המסעדות הנחשבות בניו יורק.




כטוב ליבנו ביין



כאמור ליקב היוצר סדרות שונות של יין  , ותיכף נעשה הכרות ם כל אחת מהן.


הסדרה הראשונה נקראת בראשית , והיא הראשונה שבורחת מעולם האמנות.



זה הראל מנכ"ל יקב היוצר



אז איך הכל התחיל?


מחלום למציאות


על החלק האמנותי - פיליפ ליכטנשטיין
השראה
יצירתיות
גאונות





יקב היוצר "יין מעורר השראה"



התפלגות זני הענבים באזורי הארץ השונים


יין  "היוצר "מסביב לגלובוס



נחזור לסדרות ונתחיל מ"בראשית" 
הסדרה הראשונה שבורחת מעולם האמנות, יין בראשית נמכר גם ברשתות השיווק וגם בחנויות היין,
הראל אומר מה שנקרא 3 במאה..מיושנים בחביות עץ אלון, סדרה בסיסית. 



סדרת הורטואוזו , סדרה גבוהה שנמכרת ברשתות השיווק אך לא בחנויות היין, זאת כדי ליצור בידול בין הרשת לחנויות.
היין נמכר בכ-45 שקלים לצרכן.מתיישן  12 חודשים  בחביות עץ אלון.



סדרת הLEGATO - היא הסדרה המרכזית , היותר גבוהה בדירוג היין, נמכרת בחנויות היין בכ- 60 שקלים לבקבוק בודד ו 2 בקבוקים במאה שקלים.



תכירו את סדרת ה LIRIKA 
רונן מתעכב עליה הכי הרבה, כחי זו הסדרה האהובה עליו, סדרה שמבטאת באופן המובהק ביותר את יקב היוצר.
יקב היוצר החליט לפתח סדרה  ים תיכונית שלמה, יינות ים תיכוניים 18 חודשי יישון בחביות עץ, ארגמן הזן היחידי שקיים זכה בלא מעט תחרויות נחשבות.
הזנים הופכים אותה לסדרה ים תיכונית


AUTEUR זה היוצר בצרפתית וזו גם שמה של הסדרה, במקרה של יקב היוצר , פיליפ ליכטנשטיין הוא הוא היוצר!
יין טוב הוא זן ומקום -אלו שני הדברים הבסיסיים ביין, באירופה לכל חבל ארץ יש את היין שלו.
סדרה זו מיושנת 24 חודשים בחביות עץ אלון צרפתי.
הקברנה סוביניון מעורבב משני גפנים חלק מחופש היצירתיות שמוענקים ליינן היקב.
גפנים מהנגב ומהצפון מתמזגים לכדי בקבוק אחד ומגיעים למיני פרמטרים של יין, אם נביט קצת אחרת נגלה שהפרופיל של פיליפ נמצא על הבקבוק- יצירתיות!


יין טוב- מתנה שכיף לתת וכיף לקבל


לא מעט פרסים נקטפו בשנתיים שיקב היוצר קיים, מדליות שהן תעודות כבוד ליקב.



כן, את היינות של יקב היוצר אהבו רבים עוד לפני...


הראל הראה לנו את ההשראה שלו- קרל לואיס, מה ההשראה שלכם?



יקב היוצר
ירידה לפרטים
יינות ברמה גבוהה
יקב המתבסס על יקב גדול - לא מוגבל בכמויות היצור, מגיע לרמה גבוהה של יקב בוטיק מבלי להעצר בכמויות והפצה.



 הכרנו גם את שגיא קופר  מבקר יין, 10 שנים הוא כתב ב YNET על יין ואוכל, הקים אתר שנקרא בקבוק, וכיום בל אתר המרקקה היומית, (המרקקה היא כלי חשוב  לייננים) , ועכשיו אני גם מבינה למה שמר שגיא את אגוזי המלך הרחק מאיתנו..
שגיא אומר שיין ואוכל צריכים ללכת יחד כי הם משלימים אחד את השני, אין כללים חתומים או כתובים באבן על איך להתאים אוכל ליין וההיפך, יש מאפיינים ראשונים בסיסיים וים שיטות לאפיין את היין והאוכל שהולכים לאכול.



היינות של יקב היוצר מתבססים על דומיננטיות הזן ופחות על טעם חבית העץ, הם לא נצמדים לאזור גיאוגרפי מסויים כמו שתמיד נוהגים בעולם היין, אלא מעיזים ומערבבים בהרמוניה מושלמת זנים שונים מאזורים שונים.


את היין המצויין  של יקב היוצר שילבנו עם מנות נהדרות לא פחות



ואפילו זכינו לסדנת צילום חביבה בסמארטפון  מאת ליטל ירון 


פסח כבר בפתח ויין טוב ויצירתי הוא תמיד רעיון טוב לתת לאהובים ולעצמנו.
אני את יין הקינוח הבלתי נשכח אימצתי  בחום כמו 100% מהבנות..לגבי יתר היינות יש לי בעל שיוד להעריך יין טוב.
יקב היוצר - תזכרו את השם  תתאהבו ביצירה.








אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה

ליה לונדון במבצע קיץ

הקיץ הישראלי בשיאו וליה לונדון מפנקת אותך במבצע שאסור לך לפספס! החל מה1.7 ליה לונדון יוצאת בסייל הנחות מטורף – 50% הנחה על מבחר ...