יום ראשון, 18 במרץ 2018

מלודיה הרמוניה אנסמבל - לכל יין ניגון משלו ביקב בוטיק כרם מוסקט שבמישר.

השבת האחרונה היתה אביבית במיוחד עם מזג אויר שדורש לצאת מהבית, בישובי גדרות  חגגו  בפעם הרביעית פסטיבל בתים פתוחים שנקרא " אצלנו בחצר" - יומיים של מכירת תוצרת מקומית ויש לישובי גדרות בהחלט במה להתגאות.
הישוב מישר שוכן אף הוא בישובי גדרות ובו יקב קטן וחביב שנקרא "כרם מוסקט יקב בוטיק" , כשמאחורי היקב גדלה כרם גפנים ממנה בוצרים ענבים ליין.
אנחנו בילינו שבת שמשית ביקב הקטן, סביב שולחן ארוך טעמנו לא פחות מ 12 יינות המיוצרים ביקב, הקשבנו לנתן, נעצנו קיסמים בגבינות קשות כי זה הולך טוב עם יין, טבלנו בגטים בשמן זית וזעתר ,השקנו גביעי יין מהיקב, והצצנו לחדר החביות הקטן של משה ונתן שהכי אוהבים להכין לכם יין.



נתן ליפשיץ איש סרטים (דקומנטריים) ויין מוזג לאורחים  יין בגביעים גדולים שולחנות קטנים ומפות משובצות, שמש של שבת אביבית מלטפת ומקבץ אוהבי יין.
לחיים!



נתן אומר שכרם מוסקט הוא יקב בוטיק קטן שמייצר מעט מאוד יין אבל יש לו מגוון די יפה של יינות.
אנחנו נטעם 12 יינות לא פחות ולא יותר..
יין מתחיל בענבים אבל מי שעושה מהענבים יין זה אנשים מיוחדים בדיוק כמו הענבים, נתן אומר בלי טיפת צניעות, אנחנו די שילוב מיוחד ומעניין, משה שתל כרם כי בא לו לשתול כרם..נתן הגיע מעולם הסרטים מעולם האמנות אם תרצו,הסרטים והיין הן שפות שמספרות סיפור, נתן מנסה להוציא ספר בימים אלו תנחשו מה הנושא..
כשאתם טועמים את היין תנסו לחשוב על הסיפור מאחוריו.



היין הראשון שהכינו בכרם מוסקט  היה יין לבן, נתן מעיד עליו שיש ממנו מעט בקבוקים בארכיון,ונתן ומשה טועמים מידי פעם כדי לראות מתי הוא ימות..(היין הראשון), בנתיים  הוא חי ובועט, אנחנו מכירים את אלגרו היין הבא , לפעמים מזג האויר הקייצי, זה שבקיץ אצלנו אין בכלל גשם מהווה יתרון לקביעת הבציר.
המפגש הראשון של היינן נעשה בכרם, זמן הבציר נקבע כתנאי בלעדי.
לענבים יש 3 הבשלות הפעם השלישית היא זו בה נוצרים הטעמים.
ב 2015 נתן אומר היו סופות חול  ונוצר חלון הזדמנויות של יומיים בלבד לבצור את הענבים, זוהי למשל קביעה קריטית חשובה להמשך תהליך עשיית היין.





על היין הבא מעיד נתן שהייתה לו תחושה שחסר שם משהו..שיהיה מרקם קצת יותר קרמי,שיהיו יותר טעמים ולא רק מוסקטים, הפטנט היה להוסיף שרדונה, התסיסה נעצרה במקרה והיין יצא טיפה יותר מעודן.
מכיוון שהיקב ממש קטן את הכל עושים משה ונתן לבד, לפעמים חברים באים לעזור.
נתן מגלה  שהם עושים יין בשביל הכיף והם אפילו נהנים יותר להכין אותו מאשר לשתות אבל אל תגלו..



נתן מספר שיינן מקליפורניה  אמר לו שלעשות יין זה כמו לנהוג באוטו, כשנוהגים מסתכלים החוצה דרך החלון, החלון זה הטעם, תסתמך על החושים..
 עוד יין מעניין של כרם מוסקט הוא הרוזה  סונטה , יין רוזה מענבי מוסקט המבורג, מהענב הכי טעים, נתן אומר שכל פעם שהוא עובר בכרם הוא ממלמל איזה בזבוז לעשות מהענב הזה יין, הוא כל כך טעים..יין שנעשה כמו יין לבן ומקבל פרותיות מענב אדום, היין שמתקבל אדמדם משהו.
מוסקט המבורג גדלים כאן יפה מעיד נתן, רוזה הוא היין הכי מתאים לישראלים  הוא אומר.



יקב קטן מגוון גדול
למרות הכמויות הקטנות , יש מגוון חלקות זנים ותסיסות משל היה יקב גדול בהרבה.
עובדים כאן כמו ביקב גדול רק עם חצאי מיכלים, העבודה היא אותה עשייה, יש מגוון יינות,בלנדים,מגוון זנים, 4 אזורי גידול, הראשון כאן במישר ממש צמוד ליקב, השני בכרמי יוסף, ואפילו בגדרה שמרוחקת קילומטר אחד בלבד ממישר.



בבציר האחרון 24 יינות ב 30 מיכלים תססו ביקב!
נתן אומר שהדרך בה נעשה היין ב 2015 היתה מעניינת, הוא אומר תטעמו, בואו נעשה תרגיל ביין, הרי בלגימת יין מנסים להגיע לחוויה, מה בדיוק משנים האחוזים  ביין , כשאתם טועמים יין זה מה שיעניין אתכם או החוויה מהיין?
לי אישית לא חשוב שיציינו לי את האחוזים על גבי התווית, יין זה טעם אישי, אני בודקת אותו לפי טעים לי או לא, לרוב אני מתמוגגת מיינות קינוח לבנים מתקתקים..




נתן מלמד איך בודקים יין
מסתכלים עליו קצת, משכיבים את כוס היין על נייר לבן ומסתכלים על הקצוות, אם היין ישן השוליים שלו יהיו חומים.
יין מערסלים, וזה לא משנה אם לבן או אדום
ליין יש חמישה טעמים - מר מתוק חמוץ מלוח ואוממי- לצורך הדיון בודקים איזון בין שלושת הטעמים מתיקות ומרירות.
מכניסים קצת חמצן לפה וזה  הרושם שתקבלו על היין בגדול.



מוסקט מיישנים בחביות עץ אלון במשך שנה וחצי, אין שום משמעות אם החבית ישנה  או חדשה- החבית היא מיכל.



החמצן שנכנס לחבית משתתף בתהליך עשיית היין וגם העץ של החבית משפיע על הטעם הסופי של היין.



שמתם לב לשמות של היינות?  אנסמבל, מלודיה, הרמוניה, אלגרו..הכל מעולם המוסיקה, כמו שנתן אוהב.




זוכרים שסיפרתי לכם שנתן מנסה להוציא ספר? אז הנה שיר ממנו, שימו לב למילים, שיר אהבה ליין, ואם בא לכם לפרגן 
(מימון המונים) אז אתם יותר ממוזמנים




משה ונתן  (בדיוק בסדר הזה) בחדר החביות שביקב כרם מוסקט



יצאנו לכרם מוסקט



את היינות של כרם מוסקט ניתן לרכוש כאן ביקב בלבד, במישר שבישובי גדרות ( בין גדרה ליבנה)
ברחוב הדוכיפת 10 מושב מישר.
אצל משה 054-4228451  ואצל נתן ב 050-2639822




אז אם אתם בעניין של יינות מיוחדים  מיקב בוטיק קטן, כרם מוסקט זה המקום שלכם.
וזה יופי של רעיון לטיולון  בשבת..
הנה כאן, לכל יין יש את הניגון שלו- מה המנגינה שלכם?





יקב כרם מוסקט


אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה

מיין באזאר מארחים את האמן מקס רינקה-ארץ ציורי הקיר!

חמישי, ערב מונדיאל ואנחנו במיין בזאר של אביעד ועומרי בשוק הפשפשים שביפו, ליתר דיוק ברחוב עולי ציון 7 בסמטה מצויירת וצבעונית להפליא שאייר מק...