יום ראשון, 22 באפריל 2018

אליפות ישראל לשפים לשנת 2018 ו..סדנת אידוי בשרים של CIRCU BY FEINCOOK

בזמן שבאולם הבישול הסמוך נערכה אליפות ישראל לשפים לשנת 2018 אנחנו למדנו על CIRCU BY FEINCOOK
שזו בעצם שיטת אידוי בוואקום של השף יאיר פיינברג מפיינקוק, וככה גילינו שאפשר ורצוי להכין פסטרמה בבית וגם חזה אווז מלכותי ממש כמו בתמונה כאן.

הזוכה בתחרות אליפות ישראל לשפים מקבל את מכשיר ה CIRCU BY FEINCOOK
עשרות שפים מכל רחבי הארץ הגיעו להתחרות על המנות המנצחות.
נבחרת השפים והשופטים שהחליטו מי יזכה בתחרות:
השף שלום קדוש יו"ר נבחרת השופטים, השף משה כץ, השף איל לביא, השף ניר צוק, השף גיא פרץ, השף דוד ביטון, השף ג'קי חזן והקונדיטור דודו אוטמזגין  !(העוגות של האחרון הן יצירת אמנות...מניסיון)
אנחנו מעצמה קולינארית? אה...מאסטר שף, בייק אוף , סדנאות, תוכניות..אז כן, בהחלט.


את החזה אווז המושלם הזה יצר באידוי יאיר פיינברג מפיינקוק עם מכשיר CIRCU BY FEINCOOK הטרנד החדש בעולם הבישול .



התחרות "אליפות ישראל לשפים" שמתקיימת כבר כמה שנים והפכה למסורת בענף נערכה ב-10/4  בדן גורמה. השנה הצטרפה לראשונה גם שופטת בינלאומית מרומניה, יוליה דרגוט, שהגיעה לשפוט מטעם איגוד השפים העולמי וטעמה את המנות הראשונות, העיקריות והקינוח שהכינו המתחרים לצדם של שופטים מקצועיים נוספים מטעם איגוד השפים הישראלי המחזיקים בתואר שופט בינלאומי מטעם איגוד השפים העולמי.



מעל 200 שפים שהוזמנו לאירוע מטעם איגוד השפים נהנו מתערוכת אקספו בתחום הקולינריה שנערכה לכבודם במקום ובה הציגו חברות מענף המזון את 
החידושים שלהם לשנת 2018. 




בין חברות המזון שהציגו את החידושים שלהם לשנת 2018 הציגה מילניום מרקטינג היבואנית של ARCOSTEEL סט פריסה איכותי במיוחד לבשרים בתזמון מושלם ליום העצמאות

חברת מילניום מרקטינג, יבואנית המותג ARCOSTEEL בישראל, נותנת חסות מרכזית לאירוע, הינה החברה הגדולה בארץ לשיווק כלי מטבח ואביזרים לשוק המקצועי-מוסדי והפרטי, ומהווה כיום למעלה מ-60% מהשוק. החברה מפעילה את רשת החנויות Arcosteel Kitchen (12 חנויות) וקרוב ל-1000 נקודות מכירה שונות בכל הארץ.
תחת המותג ARCOSTEEL, משתפת חברת מילניום מרקטינג פעולה עם שפים ומומחים בתחום פיתוח המוצרים. הם מגלמים את הניסיון של שפים מובילים כגון מאיר אדוני ומיקי שמו בסדרות מוצרים ייחודיות פרי פיתוח של החברה והשף. לדוגמא ביחד עם השף מאיר אדוני השכילו במילניום מרקטינג לפתח סדרות סירים וסכינים וביחד עם השף מיקי שמו - מגוון רחב ביותר של מוצרי אפייה לשימוש ביתי.
לקראת יום העצמאות מציגה החברה סט פריסה מהודר של המותג ARCOSTEEL והשף מאיר אדוני :
רשת ארקוסטיל קיטצ'ן, משווקת המותג ARCOSTEEL בישראל, מציגה לקראת יום העצמאות, סט פריסה לבשר מסדרת הכלים Arcosteel Adoniבשיתוף השף מאיר אדוני. מדובר בסט מהודר הכולל סכין פריסה ומזלג בשר עשויים נירוסטה איכותית. הסכין בעלת להב צר וארוך לחיתוך מדויק ולפריסת נתחי בשר לפרוסות דקות והמזלג מיועד לאחיזת הנתח הפרוס והעברתו לכלי או לצלחת. כמו כן, הסכין מתאימה לפריסת בקר ועוף ולחיתוך פירות וירקות גדולים.


להב הסכין עשוי מפלדת אל חלד יפנית במבנה קריסטלי מיוחד עם אחוז גבוה של פחמן וכרום. הפלדה עוברת תהליך של Ice Hardening - חישול בקרח (חישול קריוגני) - תהליך הנהוג במיטב הסכינים בעולם, שכולל השרייה של להב הסכין בחנקן נוזלי, מה שמעניק לסכינים קשיות מיטבית, משפר את עמידותם  ואת החדות שלהם. הכלים בסט בעלי מבנה מיוצב, משקל מאוזן ושימוש בטכנולוגיית MICRODOT המשפרים את נוחות האחיזה והשימוש בעבודה ממושכת. הסכין והמזלג בעלי ידית ארגונומית מעוצבת לאחיזה בטוחה, כך שהיד תישמר רחוק מהלהב. אורך להב הסכין: 20 ס"מ, מחיר הסט: 369 ₪ (184.5 ₪ אחרי הנחה) אחריות לכל החיים!
ניתן להשיג ברשת חנויות Arcosteel Kitchen (ארקוסטיל קיטצ'ן) ברחבי הארץ ובחנויות הנבחרות


יאיר פיינברג מפיינקוק מעביר סדנת אידוי עם המכשיר החדש, לכל חלבון צורת בישול אידיאלית עבורו, אין לנו  שליטה על הטמפרטורה אל רק על זמן הבישול,ואין בקהל ובכלל ש ה 189 מעלות בתנור שלהם זהה, כאן נכנסת שיטת הבישול באידוי בואקום, הכל מדוייק עד לטמפרטורה האחרונה..ניקח למשל חזה אווז הוא דורש 63  מעלות באידוי ואת זה לא ניתן להשיג בשיטת בישול אחרת.



שיטת הבישול בואקום  - עוד כלי עבודה שנכנס לארגז הכלים ויש לה הרבה יתרונות.
המכשיר יודע לשמור על מי בטמפרטורה אחידה, יאיר אומר שאת רוב השפים הצעירים מלמדים אמיתות לא נכונות, מלמדים שהכל צריך להיעשות ברגע האחרון, וזה ממש לא נכון, כולם יודעים שהבישולים של אמא הכי טעימים למחרת.
אז נחזור לאווז שלנו, חזה אווז אחרי חצי שה באידוי, הבשר נשמר ומוחזר לאמבט. לפני הגשה צורבים את החזה אווז ומגישים, באותו האופן אפשר להכין פסטרמה בבית, חשוב לדעת שמצב שחלבון משנה את צורתו קורה פעם אחת, ברגע שהאווז התאדה ונזרק לאמבט קרח, שם הוא נעצר. ברגע שעצרנו בישול של ביצה רכה היא אף פעם לא תהיה ביצה קשה! תהליך יכול להתחיל פעם אחת, בישול בואקום מתאים לכל סוגי הבשר העוף והדגים, השקית היעודית שומרת על כל הטעמים.מבירים את השקית למכונת ואקום  ביתית שיונקת  את האויר מהשקית, כל עוד השקית לא מנוקבת  זה נשמר מצויין ואפשר לבשל אותו אחרי חצי שנה!
בעסקים משתמשים עם מכונות ואקום מקצועיות, לנו בבית מספיק אחת ביתית.השיטה מצויינת גם לנתחים פשוטים וגם למורכבים, וגם לשקדים, השיטה איטית החסרונות שלה הם צבע ומרקם, שיטת הבישול באידוי טובה לכשעצמה, קורנביף ופסטרמה תוצרת בית שאפשר להכין בקלות רבה, על הצבע ניתן להתגבר על ידי מכה קלה על הפלאנצ'ה.



אז איך נדע לבשל בבית בשיטה זו? עם רכישת המכשיר נעלעל בחוברת המתכונים המצורפת , יש אפילו סדנאות בפיינקוק,
ומטרת ההשקה של המכשיר  שאפשר במחיר לא יקר להתחיל לבשל בבית בקלות על ידי אידוי, דברים שלא חשבתם שתוכלו אי פעם להכין לבד בבית בקלות  רבה.
אגב את המכשיר  קיבל הזוכה בתחרות השפים.




היום המכשיר נמכר ב 700 שקלים, - המכשיר, מכונת ואקום וסדנת בישול באידוי.-חבילה שלמה.
הוא מיוצר בסין במפעל שעמד בסטנדרטים וקיבל מיתוג, לגבי האמבטיה/מיכל המים- את זה כבר יש לכל אחד בבית יאיר אומר.


אז אם השתכנעתם לבשל את המזון שלכם באידוי בתקופה הקרובה, הנה למה כמה שיעשו לכם סדר בבלגן
מה זה בישול בוואקום?
בישול בוואקום (סו-ויד) היא שיטת הבישול העושה בשנים האחרונות מהפכה אמיתית במטבח. בישול בוואקום שונה באופן משמעותי מבישול בתנור, בכיריים או בגריל ומבוסס על בישול אחיד בטמפרטורה מדויקת הניתנת לשליטה. בישול בטמפרטורה מדויקת מפיק פעם אחר פעם אוכל רך ועסיסי המבושל כולו באופן מושלם. 
   הכינו נתחי בשר, עופות, דגים, ירקות ופירות באופן האופטימלי ביותר
        קבלו תוצאות מצוינות, ללא מאמץ, פעם אחר פעם 
      שימרו על הערכים התזונתיים של האוכל תוך שימוש מועט בשמן ומלח   הפיקו את המיטב מחומרי הגלם ושימרו על הטעמים הטבעיים
בשלו מראש, שימרו במקרר עד שבוע ימים, וסיימו את ההכנות במהירות לפני הארוחה 
למי זה מתאים?
      לאוהבי הבשר
      לבשלנים מנוסים שרוצים תוצאה של מסעדת יוקרה
      לבשלנים מתחילים שרוצים להצליח בהכנת כל מנה
      לאנשים הרוצים לאכול בריא ומזין
      לאנשים עסוקים שרוצים שתמיד יהיה אוכל איכותי במקרר
אודות המוצר:  
  סירקולטור  טבילה קומפקטי המתאים לבישול בוואקום במטבח הביתי

  מצויד במשאבת סירקולציה לפיזור חום אחיד  מצויד בגוף חימום 

חדשני, חזק ויציב במיוחד המאריך את חיי המכשיר ומונע עומס יתר

בעל גלגלת שליטה לתפעול פשוט ונוח      בעל בקר חכם לחיווי מפלס המים המכבה אוטומטית את המכשיר במקרה הצורך
  טמפרטורה מתכווננת (°C0.1 +/-) עד °C95     תצוגת LCD המציגה טיימר, טמפרטורה נוכחית, וטמפרטורה רצויה   מפרט חשמלי: 1500W220V-240V50/60H  מידות:  9ס"מ קוטר/ 40 ס"מ גובה/ 1.1 ק"ג
מתאים לבישול בכלי עמיד בחום, בעומק 19 ס"מ לפחות  
  נפח כלי בישול מקסימלי: 10 ליטר  
   זמן בישול מקסימלי: 99 שעות ו-59 דקות                     
     זמן השהיה מקסימלי99 שעות ו-59 דקות    
 עשוי מפוליקרבונט ופלדת אל-חלד  
     קל לניקוי  ,    קומפקטי לאחסון   
   מיוצר בבלעדיות בסין עבור חברת FeinCook    
     אחריות לשנה של חברת FeinCook
CIRCU עכשיו אצלכם במטבח – להזמנות התקשרו 077-7107744, דוא"ל: info@feincook.co.il


התחרות בעיצומה ונכנסנו להציץ בלי להפריע.. וזו הזדמנות להכיר את שאר המציגים בתערוכה מעולם המזון שדאגו להציג חידושים לשנת 2018 וגם לכבד אותנו בנוכחות ובטעם..



טחינה הר ברכה

שהציגה טחינה גולמית שנעשתה מ 100% שומשום אתיופי, בתהליך מיוחד בשיטה ישנה שטוחנים בה את השומשום בין אבני ריחיים. טחינת הר ברכה מיוצרת בידי משפחת כהן, השייכת לקהילה השומרונית. בני המשפחה עוסקים בייבוא שומשום לארץ כבר שנים, והם נחשבים למביני דבר. לפני עשר שנים התקבלה החלטה לנצל את הידע ואת השומשום לייצור טחינה מעולה. כיום הם מייצרים יותר משש טונות ביום. זה מפעל מיוחד אומר יעקב כהן, מבעלי המפעל. "אני מניח שסוד הטחינה שלנו הוא בהבנה הגדולה בשומשום  אנחנו משתמשים בשומשום הטוב ביותר ובמכונות מהסוג הישן. יש היום מכונות שמכניסים אליהן שומשום בצד אחד ויוצאת טחינה בצד השני. אצלנו, משלב השומשום לשלב הטחינה חולפות לפחות שמונה שעות. השומשום נשטף כמה פעמים, מה שמעניק לטחינה מרקם נקי במיוחד

  
חברת גלובל דיזיין מציגה סדרה חדשה של ג'קט שף תוצרת איטליה 100% כותנה, ג'קט שף שרוול ארוך עם תיקתקים תוצרת prim וקונטרפלט בגב , עשוי מהרכב 65% פוליאסטר 35% כותנה .


חברת מרינה פטריות - חברת מרינה חתמה לאחרונה על הסכם שיתוף ידע ושותפות עסקית עם אחד מהיצרנים הגדולים בשוק האנגלי בתחום ארוחות טריות מוכנות ( בעיקר ירקות ופטריות ממולאים במלית לאפיה בתנור ) גולת הכותרת היא מוצר ההמבורגר פטריות . מבדיקות שערכה החברה עולה כי מוצרים טריים מעובדים מפטריות טריות מהווים בשוק האנגלי כ 15% משוק הפטריות הכללי העומד על כ- 705 מיליון פאונד בשנה.
מדובר בתופסת לגיטימית, אהובה ומגוונת למנה העיקרית, או כמנת פתיחה 

קלילה ופתרון אידיאלי לטבעוניים / צמחוניים.  בין הטעמים החדשים של 

מוצרי מרינה שפותחו על ידי החברה בהתאמה מלאה לטעמים בשוק הישראלי ניתן למצוא:
1.     המבורגר פטריות- ארבעה סוגים – שמפיניון, פורטבלה, פטריות יער וניחוח כמהין או פטריות פורצ'יני
 2.    המבורגר פטריות נוסח מקסיקני- המבורגר מעט חריף פיקנטי המכיל שעועית שחורה וגרעיני תירס
 3.     המבורגר פטריות בטעם גריל מזרחי- טעמי כמון, תבלין גריל ומעט ניחוח שום עדין.      
  4.     פטריות ממולאות בשלוש גבינות ובצלים                                                                                           
  5.     פטריות ממולאות גבינת פטה ועלי מנגולד                                                                                             
  6.     פטריות פורטבלה בנוסח טוסקני – ניחוח גורמה של המטבח האיטלקי .





יקב כרמי יוסף ברבדו
בשנת 1999 החליטו פרופסור בן עמי ברבדו ותלמידו לשעבר פרופסור עודד שוסיוב חברי הסגל האקדמי של האוניברסיטה העברית בירושלים לממש את הידע הרב שצברו בגידול ענבים וייצור יין, והקימו את יקב כרמי יוסף המייצר את יינות ברבדו. היקב נמצא בלבו של הכרם של משפחת שוסיוב בעלת מסורת גידול כרם של 130 שנה. תהליך ייצור היין מתחיל דקות מספר לאחר הבציר הידני הקפדני עם עלות השחר. היין מיוצר על פי הידע הרב והניסיון שנצברו על ידי פרופסור ברבדו ופרופסור שוסיוב בטכנולוגיה מתקדמת המבטיחה קבלת יין בעל איכויות גבוהות עם דגש על ארומת הפרי.
הכרמים והיקב נמצאים ליד המושבה כרמי יוסף, בשיפולי הרי יהודה בואך ירושלים על אדמת גיר כבדה ועשירה באבן. אדמה זו ידועה בהתאמתה הרבה לגידול ענבי יין משובחים מאז מלכות שלמה. בכרם מתבצעות פעולות זמירה, דילול אשכולות ושריגים להשגת רמת יבול אופטימלית תוך מעקב אחר התפתחות הסוכר, החומצה, חומרי הצבע, והמינרלים. שני פרופסורים לחקלאות שחברו ליקב אחד מיוחד בכרמי יוסף מייצרים יינות איכות שחלקם מיוצא לארצות הברית ואירופה. ביקב תמצאו מרכז המבקרים המארח את חובבי היין מידי יום שישי והיינות של היקב הפכו למבוקשים מאוד במספר רב של מסעדות בארץ. במקביל הקימו הבעלים של היקב מועדון יין איכותי ומקצועי שמחזק את הקשר בין חובבי היין בארץ ותעשיית היין- יקבים, ייננים, כורמים וכמובן משווקים.




קבוצת פסקוביץ

נוסדה ב1987 ומתמחה בייבוא ושיווק מוצרי מזון. הקבוצה ביססה את פעילותה בייבוא מגוון רחב של דגים קפואים מרחבי העולם לישראל וביססה את מעמדה כאחד היבואנים הגדולים במשק.
 עם השנים הגדילה את נפח הפעילות השיווק ובשנת 2009 החלה לייבא בשר 100% ארגנטינאי מזן "אנגוס" המשובח. בשנה האחרונה החלה לייבא גם ירקות קפואים לטעמו של הצרכן הישראלי. מוצרי הקבוצה משווקים ונמכרים ברשתות הקמעונאיות הגדולות בארץ כגון בתי מלון, מסעדות, אולמות אירועים ומוסדות ציבורים .
 הניסיון , הטכנולוגיות החדישות השירות המקצועי והקפדה על תקנים הנדרשים הובילו את הקבוצה למעמדה כמובילה בתחום ייבוא המזון בישראל. כל המוצרים כשרים בהשגחת הרבנות הראשית לישראל.


פ.א.י פרוסט

חברת פאי פרוסט פועלת משנת 1990 בשוק מוסדי – בתי חולים, בתי אבות, חברות קייטרינג ומוסדות שונים ומספקת להם מגוון רחב של מוצרי  סויה מוכנים לחימום והגשה (שוארמה צמחית , גולש ועוד),  ביצי הכפר, מוצרי ביצים באריזה מוסדית , מוצרי פוליבה לאפייה, שמנת צמחית פרווה , מרגרינות תעשייתית, אבקות גלי בטעמים ללא סוכר, אבקות מלבי , מתאבנים לחימום, מגוון מנות מוכנות בהקפאה , מוצר מסמיך כל ומשפרי טעמים למזון, גלעם דייסות אינסטנט להכנה בשבת .



מנות הגמר




יונתן אלקריף -הזוכה באליפות השפים לשנת 2018 הוכתר כשף המוכשר ביותר לשנת 2018 ויוזמן להצטרף לנבחרת השפים של ישראל באליפות העולם בלוקסמבורג בנובמבר 2018, כאשר מאחורי הפקת האירוע עומדים חי שוורץ יו"ר איגוד השפים הישראלי, גבי פנחסוב סגן יו"ר איגוד השפים הישראלי, איגוד השפים הישראלי וחברת שף קלאב ישראל.

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה

ליה לונדון במבצע קיץ

הקיץ הישראלי בשיאו וליה לונדון מפנקת אותך במבצע שאסור לך לפספס! החל מה1.7 ליה לונדון יוצאת בסייל הנחות מטורף – 50% הנחה על מבחר ...