דרך אוכל ב"עלמא" - בר מסעדה חלבי ודגים מעולה על חוף הים באשדוד.


אמרו לנו שיש באשדוד בר מסעדה חלבית ודגים מעולה  ליד הים וקוראים לה "עלמא" אז שלא ניסע לבדוק היש דברים בעלמא?



חניה יש ממש צמוד לחוף ובשפע



בר פעיל שמניב יופי של קוקטיילים ויש את אלכס המלצרית  שמסבירה בסבלנות ובחיוך על כל מנה ומנה בהתלהבות  נדירה.


המקום מעוצב  בסגנון ביתי כזה עם בבושקות ושטיח על הקיר, חמים וכייפי, אייל דיין הוא השף של עלמא שמוציא תחת ידיו תפריט רענן וטעים להפליא .
"אבירי השולחן העגול" בעלמא  מה זה?
מדובר בתפריט שולחן עגול ארוחה מלאה המורכבת ממנות שרינג ומותאמת להעדפות הסועדים, טבעוני צמחוני ועוד.. האלכוהול כלול וכל זה ב 150 שקלים לסועד.
אגב, עלמא היא המסעדה הראשונה והיחידה שיש לה תפריט שמורכב ממנות חלוקה -שולחן עגול, גם השף פתוח לשינויים.
בעלמא  הרבה צבעים והרבה מנות חוויה של אירוח ומקום שעליו מעידים בעליו שהיו נוהגים לאכול בו הרבה לפני שהפך לעלמא - הם בעצם פתחו את המקום בו נהגו לאכול.
המלצרים בעלמא מקבלים הנחיות מהסועדים מה אוהבים ומה לא והשולחן שמתקבל מותאם לסועדים במקסימום.
הבר עובד ומוציא קוקטיילים מעולים, יש גם מרפסת חיצונית 
פירות ים לא תמצאו כאן אבל מנות דגים מושלמות תמצאו גם תמצאו, המקום פתוח בשבת והמנות כשרות חלביות ודגים, 
הכתובת שלכם לוויז יונה הנביא 2 טיילת אשדוד.
לבעלים הנמרצים קוראים אבירם גבע ומור ואומרים לנו שבסופ"ש  מתקיים כאן בראנץ' מעולה.


טוב אז אתם בטח סקרנים לראות את המנות - יש למה לצפות



בתפריט של עלמא יש מנות דגים, מנות צמחוניות, סלטים עשירים, פסטות, ירקות מבושלים, מנות טבעוניות ומשקאות.
העסקיות מוגשות בין 12:00 ל 17:00  מוזמנים להציץ


התחלנו ערב מושלם עם בריזה של ים וקוקטיילים "מושלמים" מיסטר פינק, הקטור ברבוסה  טוני סופרנו,ג'אנגו,רוקסי וג'ק בראון הם נבחרת הקוקטיילים של עלמא , אני הלכתי על הקטור ברבוסה!
42  ש"ח.




בנוסף גם יין אלכוהול ובירות בבר של עלמא.


לפתיח פוקצ'ה חמה וטריה ישר מתנור האבן בליווי בלסמי שמן זית טחינה ומטבל עגבניות פיקנטי.



תכירו את "מיסטר פינק" מבוסס רום בקרדי, ליקר פירות יער מרטיני ענבים וחמוציות

סלט סלקים, גבינה כחולה, אגוזי מלך יוגורט עשבים וסילאן


סלט ויטנאמי פקאן מסוכר רוטב ויטנאמי והרבה ירוקים גם תפוחים.



ג'קי בראון - וודקה פינלנדיה אננס וניל ג'ינג'ר מלון 


זו מנת אליפות בחיי - קממבר צלויה על תנור אבן ריבת עגבניות שרי ואגוזי מלך -גן עדן!


ארטישוק, סלקים צלויים ,תרד על מצע קרם תירס ופרמזן.
מנה עם ארטישוק בשילוב הנכון תמיד יוצאת מוצלחת


קרפצ'יו מושלם של דג ים טונה.



זר יפייפה  של סשימי טונה אדומה עם הדרים ופאקנים.


ושושנת הים הזו כולה טרטר סלמון איולי חרדל בצל אדום וסלק בתחמיץ



קצת  מהאווירה של עלמא





המנות העיקריות המשיכו את הפתיחה המוצלחת  , דגים טריים שטופלו במקצועיות של השף , פילה לברק, דניס, סלמון, נצרבו, תובלו בשמן כמהין, הוקפצו או  נאפו בליווי ירקות  או ריזוטו מושלם או קרם פולנטה, כל דג והטיפול המתאים לו.




גם השילוב בין פסטה לדג טרי היתה מושלמת




זה הדניס שלי עם כל התוספות הנכונות




לקינוח קיבלנו מגש מעניין ומרענן של אננס צרוב וחם בחמאה, פאדג' שוקולד וגלידת וניל עם רוטב פירות יער



קפה זה תמיד רעיון מצויין



אבירם וגבע מבעלי המקום (יש גם את מור שלא היה ביום שביקרנו בעלמא)


אווירה טובה מנות מעולות בחברה טובה זה עלמא


ואחת לסיום



מה שאהבתי בעלמא מלבד המנות הנהדרות אחת אחת, השרות האדיב והמיקום המנצח זה את העובדה שאחרי ארוחה עמוסת מנות וקינוחים עדיין מרגישים קלילים ואין את הכבדות המתווספת לאחר ארוחות שחיתות כגון זו. כנראה הסוד טמון בדגים הטריים ואופן הכנתם..



רוצים להנות מארוחה מצויינת במרחק 20 דקות מתל אביב ואפס בעיות חניה- שימו וייז לעלמא
הנאה מובטחת.
יונה הנביא 2 אשדוד 072-3713372




תגובות

פוסטים פופולריים מהבלוג הזה

אנטיסטקס LISTEN TO YOUR LEGS!

19.3.18 מרכז הקונגרסים חיפה אירוע התרמה גדול של עמותת ל"ב- לילדים חולי סרטן- גם טיפקס יהיו שם.

KIYOSHI לאוהבי הסושי -במרכז הקניות של קיבוץ גבעת ברנר מחכה לכם מסעדה אסייאתית נהדרת.