יום רביעי, 6 ביוני 2018

תראו איזה מטעמים אפשר לבשל עם הודו טרי - ושום מילה על thanksgiving

לאחרונה נכחנו בסדנת בישול של "הודו" כן, הודו זה שאתם מכירים מהשווארמה אז בסדנה אחת חוויתית למדנו שיש ים מתכונים טעימים ובריאים שאפשר להכין מהודו, החל משיפודים עסיסיים, כנאפה חצילים והודו, לחמניות באו מאודות במלית הודו, שניצל הודו פריך,קציצות הודו ברוטב קארי וחלב קוקוס, מיני המבורגר הודו, ופסטרמה הודו על סלט ירוק עם שעועית מאודה, נשמע טוב אה? 
אז למה הודו ? כי זה בריא מזין וטעים, כן הודו נחשב לבשר דל שומן,עתיר ברזל, איכותי מבחינת ערכים תזונתיים, איכשהו איבדנו אותו קצת בבית והסתפקנו בלצרוך אותו בצורת פסטרמה תעשייתית ונקניקים,  גם ההגשה שלו לא היתה משהו בלשון המעטה, אבל הנה דווקא עכשיו מחזירים את הכתר להודו מכל הסיבות הנכונות.
בשר הודו טרי ניתן להשיג בכל האיטליזים, הוא נגיש ומגיע טרי וארוז בחלק מהמרכולים.
עידוד צריכת ההודו בבתים היא בהחלט מהלך בריא יותר ביחס לבשרים עתירי שומן, שניצלים איכותיים ניתן לצרוך מהודו והם טעימים לא פחות, חשוב לדעת שכל בשר ההודו שמשווק בארץ מגיע ממשחטות מאושרות שנמצאות תחת פיקוח תנועות ירוקות, צער בעלי חיים והשרות הוטרינרי, עומדים בקריטריונים מחמירים ומאושרים ליצא בשר הודו לכל אירופה, להודו הישראלי יש תקן אמריקאי, מה שאומר ביקורת ופיקוח של הרשות האמריקאית



אז עוד לפני ששטפנו ידיים ושמנו סינרים התכבדנו במעדני הודו טעימים.


שניצל מבשר הודו טרי


אז כמה זמן לוקח לגדל הודו? 
זכר 20-21 שבועות
נקבה 15-16 שבועות
וכן בשר הודו נקבה הוא הרבה יותר טעים ועסיסי.
האנטיביוטיקה גם אם ניתנת אינה מגיעה לבשר עצמו.
לא משתמשים בהורמונים כן בפרוביוטיקה.
בבואכם לבשל הודו טרי יהיה נחמד אם תבקשו מהקצב שוק מפורק, שווארמה ? כנף? תסמכו על הקצבים הם כבר יודעים.
אז ככה , בעולם בו טרנד הבריאות תופס תאוצה אנחנו מחפשים תחליפים בריאים מבלי לפגום בטעם, בשר ההודו רזה יותר, מכיל חלבון, חומצות אמינו וכמות יפה של B12 וברזל. סלניום שידוע כמונע מחלות סרטן לב וכלי דם, אנטי אוקסידנט והגנה על ה DNA , שומר על פעילות תקינה של בלוטת התריס, נו בחייכם צריך עוד סיבות?
ו-הוא מצויין להכנה של מגוון מנות יפות וטעימות רק צריך לשים לב מאודו להודו..
אז הנה מתחילים עם כנאפה חצילים ובשר הודו




כיף במטבח של מבשלים חוויה



מענף הלול באהבה
מולי לויט מנכ"ל מועצת הלול אומר שהישראלים מכירים את ההודו מדוכני השווארמה בחוץ, כדאי ורצוי לאור מגמת הבריאות העולמית המקדמת צריכת בשר רזה להכיר את ההודו לצריכה ביתית, גם היתרונות הבריאותיים גדולים וגם המחיר נמוך משאר הבשרים כך שהרווחנו פעמיים.



בזה הסלט ההודו ינחת




מיני המבורגר מבשר הודו טרי


השיפודיה של הודו 


נראה לי מבשלים כאן חלב קוקוס וקארי לקציצות הודו


מבט מעל  על בשלני ההודו..


שיפודים זה הכי



וזה מוכן


מאדים כאן לחמניות באו שאותן ימלאו בבשר הודו טעים



קציצות הודו טרי מתבשלות להן ברוטב קארי וקוקוס


בואו לשולחן ההודו כבר מוכן



סלט מעניין וכנאפה הודו


שיפודוני הודו יקיטורי



מיני המבורגר מבשר הודו





מבט מקרוב לכנאפה..


קציצות הודו שהתבשלו בחלב קוקוס



יגעת ומצאת האמן - זה ממש טעימאודו



המועצה לענף הלול מייצגת את מכלול הגורמים הקשורים 

בשלוחות הלול, תחום המגלגל למעלה מ-5 מיליארד ש"ח 

– לרבות ענף בשר ההודו, המייצר כ-90 אלף טון בשר 

בשנה, 

ענף ההטלה (ביצי מאכל) בו עוסקים כ- 3,000 מגדלים 

המשווקים כ-2 מיליארד ביצים וענף הפטם, המייצר כחצי 

מיליון טון בשר פטם בשנה. למועצה לענף הלול ממשק 

מתמיד 

אל מול המגדלים, המשווקים, הצרכנים, ומשרדי הממשלה.


תרצו מתכון ?
שיפודי הודו וירקות בסגנון יווני

אופן הכנת המתכון:
המצרכים (12 שיפודים):
·         1 ק"ג נתחי שווארמה הודו חתוכים לקוביות.
·         6 כפות שמן זית.
·         מיץ סחוט מ- 2 לימונים.
·         3 שיני שום קצוצות.
·         1 כף אורגנו יבש.
·         12 עגבניות שרי.
·         1 פלפל אדום חתוך לקוביות.
·         12 פטריות שמפיניון קטנות.
·         מלח ופלפל שחור גרוס.

אופן ההכנה:
·         מערבבים את נתחי ההודו עם שמן זית, מיץ לימון, שום ואורגנו למשך שעתיים בקירור.
·         משפדים אותם על שיפודים עם שרי, פלפל ופטריה.
·         צולים על גריל ומוסיפים מלח ופלפל לפני ההגשה.





היה טעים מאודו!


אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה

רשת "מחסני השוק"- בסדרת מוצרים לרגל החזרה לבית הספר בשקל אחד בלבד למוצר !

מוצרי חזרה לבית הספר בשקל? כן!!!!  איפה? ברשת "מחסני השוק" ! בין המוצרים בקולקצית Back to school בשקל :קלמרים צבעוניים...