יום שבת, 4 באוגוסט 2018

נחמן מטבח נשמה - המעשנה בזכרון של השף רונן רביב


זכרון יעקב ערב טו באב , מהמדרחוב בוקעים צלילי מוסיקה והאווירה חגיגת , חג האהבה העברי, בחצר של רונן רביב חוגגים אהבה נוספת, אהבה לבשר משובח, כך אנחנו מוצאים עצמנו ישובים בחצר הסמוכה למדרחוב, ריחות של בשרים מהמעשנה של רונן, והשולחנות מתמלאים במנות פתיחה טעימות ובבשרים שזה עתה יצאו מהמעשנה שבחצר.
בין אם בצלחת, במגש או בכריך עסיסי תמצאו שרונן נותן כבוד לאוהבי הבשר באשר הם.
השילובים מנצחים, המסעדה מגישה גריל ובשר מבית אבא של רונן רביב.
גם לטבעונים ולצמחונים יש מקום בחצר ואפילו קינוח טבעוני שרב גם לחיכם של הקרינבורים.



רונן מטפל בבשר המעושן
הנתחים נצלים בטמפרטורת עישון נמוכה עד אשר הם נעשים  רכים ועסיסיים ואז נושר לו הבשר מן העצם, נקצץ ומוגש לצד רטבים כמו ברביקיו וצ'ימיצ'ורי, תוספות של אורז או תפוחי אדמה הולך בהחלט.



בחצר הבית של הוריו של רונן קורה הקסם



מנות הפתיחה היו טעימות כמו הבשרים עצמם
חומוס מסבחה גרגירים משובח
לאוהבי החומוס ממרכז הארץ יש לרונן רביב  להציע חומוסיה קטנה בשרונה.



חציל חם באבא גנוש חצילים וטחינה



היו לנו גם כמה טעימות מהמטבח ההודי של רונן
בימי שלישי עורך רונן רבים הודיים ל 45 איש לא יותר וכדאי להזמין מראש, עם בת זוג הודית מבומביי הוא למד את רזי הבישול של המטבח ההודי מאימה, הוא מגיש את ארוחת הטאלי המסורתית, היום הוא פינק אותנו  בטימה לא מדוייקת אלא רק כתוספת לחומוס ולבשר - מיותר לציין שהשילוב היה נהדר.




הודי גם בזכרון..





לאחר שדגמנו אוכל הודי חומוס וחצילים הגיע זמן המעשנה לאמר את דברה
רונן מסביר לנו על הבשרים, נתח האונטריב שבין האנטריקוט לצוואר , הוא מתרכך לו בעישון איטי והוא כמעט ללא שומן,
שפונדרה בשיטת צלייה, פרגית מעושנת קצוצה עם בצל, השפונדרה מגיעה במגש שרינג או בכריך עסיסי.
רונן אומר שמדובר בחווית כפר -אוכל פשוט וטעים, אנחנו מסכימים.








אמרתי לכם שגם טבעונים לא מקופחים..צנצנת פירורי שוקולד קרם טבעוני ושוקולד מעל- בחיי שהיה טעים.


כמה זה עולה אנחנו שואלים ורונן משיב.
28 שקלים למנת חומוס רגילה, אגב מגישים כאן גם שקשוקה , ונחמעג'ון עעין ערך לחמעג'ון..מאפה מבצק דק קריספי עם מילוי לבחירה.
49 שקלים לכריך אסאדו
מגשי בשר  75/65 ש"ח- 300 גרם בשר מנה יפה בהחלט.
חצי קילוגרם בשר נטו יעלה 95 ש"ח.



רונן לוקח אותנו לסיור במי שהייתה פעם "הנשיקה" שעברה גלגולים ואפילו הייתה חלבית כשרה, כיום "הנשיקה" לא מתה והחצר הקסומה שלה הפכה למקום לארועים.

אנחנו מסיירים במקום ואני נזכרת שלפני כמה שנים ביקרנו כאן כשהמסעדה הופעלה בקונספט של תוספות צבעוניות וטעימות תואמות לכל מנה, גם אז אני זוכרת שהתפלנו מהמקום ומהמנות, רונן רביב יודע לבשל זה בטוח, עכשיו גילינו שגם לעשן בשרים




יש כאן אוסף של כלים נוסטלגיים שנמכרים לחובבי הוינטאג'


אשתו של רונן עוסקת בהדפסים ואלו חלק מהתוצאות - מסתבר שהמקום מעורר השראות לא רק קולינריות



חצר הנשיקה


וזה כי אי אפשר שלא לעבור ליד אשכול ענבים מבלי לצלם - זכרון או לא?



אז אם אתם יודעים להעריך בשר משובח בואו לזכרון יעקב למדרחוב, אתם יכולים לחנות בסמוך (חניה חופשית) ולצעוד  אל כיכר המייסדים 37 מדרחוב המושבה "חצר רביב"
א-ה 11:30 עד 15:30 יום ו 8:30 עד 15:00
תוכלו גם להתקשר 04-6390133 או 054-5544760
חוויה של בשר מעולה מובטחת




אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה

רשת "מחסני השוק"- בסדרת מוצרים לרגל החזרה לבית הספר בשקל אחד בלבד למוצר !

מוצרי חזרה לבית הספר בשקל? כן!!!!  איפה? ברשת "מחסני השוק" ! בין המוצרים בקולקצית Back to school בשקל :קלמרים צבעוניים...