יום שבת, 8 ביוני 2019

ביקרתם כבר ב"ברדו" ? בית לחם וקפה נתיינתי מושלם בתל חי 6


יום שישי זה יום המאפים וארוחות הבוקר ושישי הזה במיוחד ערב לפני שבועות הזמן המושלם להצטייד בקיש נפלא מאפים  נוטפי גבינות ולשבת עם כוס קפה וארוחת בוקר לא קונבנציונלית לחלוטין, אז איפה כל הטוב הזה קורה? בברדו, כן תרשמו לכם , תל חי 6 נתניה , תתבייתו לכם על חניה בכחול לבן או בחניון סמוך כי אתם הולכים לבלות כאן לפחות שעתיים בכיף.

תמונה יכולה לכלול: ‏‏מזון‏‏
אז ככה הסניף בתל חי הוא צעיר  וחוגג שנה להיווסדו, סניף שהתחיל כבית מאפה מהר מאוד מצא עצמו מגיש ארוחות בוקר יצירתיות וטעימות ביותר, כיום נסגר הסניף עם רדת הערב אך רפי (מבעלי ברדו) סיפר לי שזה הולך להשתנות בקרוב וברדו יהיה פתוח לקהל גם בשעות הערב.

תמונה יכולה לכלול: ‏‏מזון‏‏

מאחורי ברדו עומד סניף נוסף באזור תעשיה פולג שקיים כבר 13 שנה ולצידו מאפייה בת 15 שנה, כך שבברדו מותג אותו בנה רפי סרוסי , יודעים דבר או שניים על איך אופים לחם.
בברדו מתמחים בלחמי מחמצת, לא משתמשים בסוכר ואופים את הלחמים בתנור  עם רצפת לבנים שהובא במיוחד מאירופה.
בסניף שבפולג מספקים מגשי אירוח מרשימים לארועים . מאפיית ברדו מספקת לחמים  פוקצ'ות לחמניות ושאר מאפים למלונות בוטיק , ארועים יחודיים וגני ארועים . כי לחם רבותיי זה עניין רציני ועניינים רציניים נותנים לברדו לאפות.
תמונה יכולה לכלול: ‏‏מזון‏‏

מלבד מאפים תוצרת ברדו השקיעו כאן בארוחות בוקר יחודיות ובמשקאות סחוטים כמו תפוחים,סלק,גזר,לימונדה.
תמונה יכולה לכלול: ‏‏מזון‏‏                                 
תמונה יכולה לכלול: ‏‏מזון‏‏
הלחמים של ברדו עשויים ללא חומרים משמרים , הם נטולי סוכר וצבעי מאכל, חלקם אף מועשר בעשבי תיבול דגנים ואגוזים  המעניקים הנאה וחווית אכילה טעימה ובריאה.

תמונה יכולה לכלול: ‏‏מזון‏‏
תמונה יכולה לכלול: ‏‏‏קינוח‏ ו‏מזון‏‏‏
נוסף ללחמים פריכים עשויים עבודת יד בשיטות מסורתיות העוברות מדור לדור, תמצאו כאן  כריכי פרא מעודנים וסופר, דברי מאפה מלוחים ומתוקים מלאים בכל טוב, אומלטים חמימים ומסוגננים (ביניהם: סלמון שרי ובזיליקום (49 ש"ח), צ'פוטלה חריף ופטריות (46 ₪)), שקשוקה ירוקה לוהטת על מצע שמנת עם ארטישוק אה-לה רומנה, עגבניות שרי שרופות,פורטובלו, שום קונפי, ביצים עלומות ופרמזן  (56 ₪),  מבחר מהאגדות של סלטים צבעוניים, פסטות נהדרות, קישים מפנקים ופיצות יצירתיות הנאפות בטאבון המקומי.

תמונה יכולה לכלול: ‏‏‏מזון‏ ו‏בתוך מבנה‏‏‏
לחם כוסמין  בחוש כמו שיודעים להכין בברדו

תמונה יכולה לכלול: ‏‏מזון‏‏

ובמעבר לארוחת בוקר צבעונית שמתחילה בקפה טוב במדרחוב תל חי הצמוד לברדו.

תמונה יכולה לכלול: ‏‏‏‏קפה‏, ‏כוס קפה‏‏ ו‏משקה‏‏‏

רעננו וטריות מלווה בלחמים היחודיים לברדו
תמונה יכולה לכלול: ‏‏מזון‏‏
תמונה יכולה לכלול: ‏‏מזון‏‏
זו ארוחת בוקר שנקראת מחבת ירוקה עשויה מביצים עלומות ברוטב ירוק שוחה בעגבניות שרי צלויות ובפטריות  כשמעל הכל שמנת  שמן זית ארטישוק מנגולד וקרעי פרמזן- לא לדלג!




תמונה יכולה לכלול: ‏‏מזון‏‏

הצצה לתפריט של ברדו  "בית לחם וקפה"
אין תיאור זמין לתמונה.
אין תיאור זמין לתמונה.

מי שלא טעם פוקצ'ה של ברדו...
תמונה יכולה לכלול: ‏‏מזון‏‏

הפסיד!!!!!
תמונה יכולה לכלול: ‏‏מזון‏‏

ואלו גאי ורפי מבעלי "ברדו" , תרשמי ממיסדי נתניה אומר בחיוך רפי סרוסי, רפי הוא איש לבבי ביותר ונראה שכולם כאן בנתניה מכירים את כולם, רפי מקבל בחיוך תמידי את הלקוחות, מתעניין בשלומם , שואל על הטיול האחרון , את השכנים של "ברדו" במדרחוב הוא מברך בשבועות שמח , ויש כאן באמת אווירה חמימה ומשפחתית שכזו שקשה שלא להישאב אליה  ולשמחת החיים שיש כאן במדרחוב הקטן.
כמו רפי גם שאר השותפים כולם מנתניה , והם בהחלט הנגישו את תל אביב לנתנייתים מבלי שיצטרכו להתפשר או לצאת מהעיר, יש כאן הכל וברמה גבוהה.
השיחה גולשת לעיר נתניה ואיך הפכה העיר לפנינה קולינארית, איך עברה נתניה מתיחת פנים ושינתה משהו בתפיסה שלנו לגביה, לנתניה מגיעים לבלות ולאכול טוב, גם מילים חמות על ראשת העיר שהצעידה מהלך חיובי בעיר ותרמה רבות לשינוי תדמיתה  עד שהפכה לעיר שכיף לבלות בה. הנה אפילו מוקד קטן שממוקם בלב העיר מטעם העיריה והוא פתוח 24 שעות ונותן מענה לבעלי העסקים בכל שעה שידרש, זו גם רוח של שינוי חיובית.
תמונה יכולה לכלול: ‏‏‏2‏ אנשים‏, ‏‏‏‏אנשים יושבים‏, ‏שולחן‏‏ ו‏מזון‏‏‏‏

ברדו  בכשרות למהדרין , כי בנתניה יש ביקוש, ברדו הוא בית לחם וקפה חלבי, כך שאתם יכולים להנות מתפריט חדש ומגוון, בו מצויינות מנות טבעוניות ב 🌿 וחריפות בפלפלון
תמונה יכולה לכלול: ‏‏מזון‏‏
תמונה יכולה לכלול: ‏‏מזון‏‏
ברדו נמצאת במגרש הביתי שלה - נתניה , ויתרון הביתיות מורגש כאן בכל מאפה ובכל לחם שיוצא מתנור האבנים של ברדו פשוטו כמשמעו.

תמונה יכולה לכלול: ‏‏מזון‏‏

ברדו תל חי 6 נתניה מאחלים לכם שבועות שמח ומפנקים במתכון לקיש  מושלם.
תמונה יכולה לכלול: ‏‏מזון‏‏

מתכון לקיש בצל וגבינות באדיבות ברדו, בית לחם וקפה


קיש בצל עם שמנת מתוקה, גבינה צהובה ופרמזן - קיש טעים 

במיוחד לחג שבועות    154 קלוריות למנה, 255 קלוריות 

ל-100 גרם

מצרכים למתכון (24 מנות/יחידות, 60 גרם למנה\יחידה)

הבצק

קמח לבן - 2 כוסות - סה"כ (310 גרם)

מלח - 1/2 כפית שטוחה

גבינת פרמזן מגוררת - 3 כפות - סה"כ (24 גרם)

חמאה - 130 גרם, קרה וחתוכה לקוביות קטנות.

ביצה - Large

המלית

בצל - 500 גרם, 4-5 בצלים בינוניים.

חמאה - 30 גרם

שמן קנולה - כף (10 מ"ל)

ביצה - 2 Large

שמנת מתוקה 38% - 2/3 קופסת קרטון - סה"כ (165 מ"ל), 2/3 כוס.

גבינה צהובה מגורדת - 1/2 כוס - סה"כ (60 גרם)

מלח - כפית שטוחה

פלפל שחור - קורט

מוסקט טחון - קורט (2 גרם)

24 מנות/יחידות: כ- 12 מנות מכל תבנית.

ציוד נדרש: 2 תבניות קיש 26 ס"מ.

אופן הכנת המתכון

1. מערבבים את הקמח עם המלח וגבינת הפרמזן. מוסיפים את החמאה הקרה 
והחתוכה לקוביות קטנות, ומועכים את קוביות החמאה בידיים עד שהתערובת 
נהיית פירורית.

2. מוסיפים את הביצה, לשים מעט בידיים (ממש מעט! זה הסוד לבצק אוורירי) 
ומעגלים לכדור. בעזרת מערוך מרדדים לבצק בעובי של כ- 2 ס"מ, עוטפים 
בניילון נצמד ושולחים למקרר לחצי שעה-שעה.

3. מוציאים מהמקרר, מרדדים לעלה דק בעובי של כחצי ס"מ. מצמידים את הבצק 
לתבנית (או תבניות, אם מכינים מיני-קישים) וחותכים את העודפים (מומלץ 
לשמור אותם! אפשר לעשות גם סיגרים משאריות הבצק).

4. מנקבים במזלג את הבצק, מכסים בנייר אפייה, ושולחים את התבנית/התבניות 
לכחצי שעה במקפיא.

5. מחממים תנור ל- 170 מעלות. מעבירים את התבנית/התבניות מהמקפיא לתנור 
(חשוב שהתנור כבר יהיה ממש חם) ואופים את הבצק (אם הוא מתחיל להישרף, 
מורידים מעט את החום או מכסים בנייר אפייה).

6. מוציאים לאחר כ- 10 דקות ומשאירים את התנור דולק.

7. את השלב הבא (הכנת המלית) מומלץ לבצע כשהבצק בקירור: קוצצים את 
הבצל לקוביות קטנות, מחממים את החמאה עם השמן ומטגנים את הבצל למשך כ- 
20 דקות במחבת מכוסה.

8. בוחשים מדי פעם עד לקבלת גוון חום בהיר ושקוף למחצה. מסירים מהאש.

9. טורפים את הביצים עם השמנת המתוקה עד שתיווצר תערובת אחידה. מוסיפים 
את הגבינה הצהובה, המלח, הפלפל השחור, המוסקט והבצל. מחממים את התנור 
לחום בינוני (150-180 מעלות צלזיוס).

10. יוצקים את המלית בזהירות אל תוך הבצק. אופים כחצי שעה, עד שפני המלית 
משחימים ותופחים מעט.

11. בודקים מוכנות על ידי נעיצת סכין.

12. בתיאבון וחג שבועות שמח 


אה כן..כאן פגשתי גם את שוש

תמונה יכולה לכלול: ‏‏‏‏2‏ אנשים‏, ‏כולל ‏‎Shosh Hazan Grinberg‎‏‏‏, ‏‏אנשים מחייכים‏, ‏‏תקריב‏‏‏‏

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה

סוכות במול הלוף וילג' חדרה- 15-17/10 מגוון פעילויות לקהל הרחב !

קרקס סוכות - 15 אמני קרקס צבעוניים יסתובבו ברחבי שדירת החנויות וישעשעו את הקהל, בניהם הולכי קביים מגניבים , רוכבי חד אופן , מקפלי בלונים...